Reacties

Ik vond het prettig dat Lize een open houding had en mij het gevoel gaf dat ik er mocht wezen met al mijn zorgen (en vreugden). Lize vond ik erg oplettend in het verhaal wat ik vertelde. Ze pikte er dingen uit op die ik soms niet gezien had, hierdoor liet ze mij op een andere manier tegen het verhaal aan kijken waardoor ik in mijn denken weer verder werd geholpen.


Ik vond het heel fijn om van jouw supervisie te krijgen omdat je een hart hebt voor mensen en je mij aan het denken zet en mij zo verder helpt. Dank je wel!


Het is inmiddels al een hele tijd geleden, maar ik wil je even mailen over de supervisie die ik van jou heb gehad. Ik wilde even laten weten dat ik die tijd zeer heb gewaardeerd en dat ik er nu vaak nog achter kom hoeveel ik heb geleerd in die tijd.


Er werd van ons als studenten verwacht dat we open waren en dat jij dat ook was maakte het open zijn voor mezelf makkelijker.


Lize,
Open en eerlijk, respect en begripvol.
Een warme persoonlijkheid met ruimte voor andersdenkendheid.
Precies iemand die je nodig hebt om verder te kunnen ontwikkelen.
Door haar vragen helpt zij jou om je blinde vlekken te ontdekken.


Ik vond het mooi hoe je het geloof betrok bij mijn ontwikkeling als christelijke hulpverlener. Fijn dat je open, eerlijk en kritisch was, maar ook positieve bevestiging gaf.


Hulp zoeken is iets wat ik niet zo snel zou gaan doen. Maar sommige dingen gaan niet vanzelf over. Ik ben toen bij jou terecht gekomen en voelde mij meteen op mijn gemak. Je zei soms dingen die ik niet leuk vond zoals: “kom uit die slachtofferrol”. En ik voelde mij ook slachtoffer omdat ik zelf te weinig aan de problemen deed. De lectuur die je adviseerde, heb ik meteen gekocht. Uit de sessies en de boeken kwam naar voren dat het hebben, houden en onderhouden van grenzen van essentieel belang zijn. Dit doe je niet zo 123. Gevoelens spelen bij mij een grote rol. Ik moet veranderen. Anderen kun je niet veranderen, dat moeten zij zelf maar doen. Ik vond dat je goed kon luisteren en analyseren.
Weerbaar zijn en zeggen wat je acceptabel en niet acceptabel vindt. Voor jezelf opkomen. Grenzen aangeven. Het zijn basisprincipes en dat heb ik van je geleerd.